2010. augusztus 20., péntek

A kazincbarcikai robbanás – és tanulságai...




Nem történhet baj. Vagy ha mégis történik, majd a felelős vezetők megoldják. Ebben a felelőtlen, nemtörődöm, naiv állapotban leledzik ma a társadalom. Az emberek többsége el nem tudja képzelni, hogy olyan dolgok történhetnek, amelyek máról holnapra drasztikusan felborítják a megszokott életritmust. A „felelős vezetők” pedig segédkeznek az altatásban. Jó példája ennek a hétfőn, a kazincbarcikai vegyi üzemben történt robbanás.

A BorsodChem Zrt. hivatalos közleménye szerint a robbanás meg sem történt, úgymond üzemzavar volt. A hatóságok kötelező tájékoztatását is elmulasztották. A felelősök hallgatnak. A hatóságok hallgatnak. A média szintén hallgat. Egyedül a Népszabadság közölte egy ott dolgozó információit, azzal, hogy nem állt fenn veszélyhelyzet. Holott kis híján tömegkatasztrófa történt!

A BorsodChem TDI-gyárában nem „műszaki üzemzavar” történt, hanem robbanás. A gyárterület Berente felőli részén elhelyezkedő TDI foszgénező hőcserélő feje robbant fel, elvileg túlhevülés következtében. Az elszálló szerkezetet 30 méterre fogta meg egy acél állványzat. Ha az nincs, akkor telibe találja az oxigénraktárt, vagy a Framochem foszgén üzemét. Mondani sem kell, ha ez bekövetkezik, akkor az nem csak a gyárat, de a szomszédos Berentét, de Kazincbarcikát sem kímélte volna. Így „csak” a TDI-ből felszabaduló mérges gázok öntötték el a környéket. Amit ráadásul a hatóságok tájékoztatásának elmulasztása, és a titkolózás miatt még csak nem is kezeltek!

Csak halkan jegyezzük meg: másnap reggel Fehérgyarmaton robbant fel egy víztorony. Ne lássunk feltétlenül rémeket, balesetek vannak. De ha ez a sorozat véletlenül folytatódik, netán egy nagyobb volumenű, hasonló történéssel tetőzik, az óhatatlanul elgondolkodásra fog késztetni a korábban felvetett szabotázs-elméleteket illetőleg. (Lásd: postaimre.com)

A képeken a felrobbant hőcserélőfejet megfogó, megroncsolódott állványzat látható.

FORRÁS

Igazunk lesz a cigánygyilkosságokat illetőleg is?


Forrás

Sajtóinformációk szerint úgymond bűntársai lehettek a cigánygyilkosságok elkövetőinek. „Voltak, akik ellenőrizték, felügyelték a munkát…” Ezzel hozzák összefüggésbe a szemtanúk által többször említett fekete terepjárót is. (Véletlen vagy nem, de az alsóőrsi gyilkosság kapcsán szintén egy fekete terepjáró, amit a szemtanúk láttak, de a rendőrség következetesen nem hajlandó tudomást venni róla.) Az egyik gyanúsított ügyvédje szerint védence meglepő információkkal fog szolgálni a bíróságon. (Megjegyezzük, hogy elemzéseink szerint nem is a szóban forgó gyanúsított tudhat a legtöbbet a dolgok hátteréről.)

A gyanúsítottak elfogása előtt folyamatosan hangoztattuk, hogy a gyilkosságok mögött valószínűleg titkosszolgálati munka áll, ami nem a magyar Nemzetbiztonságot takarja, inkább a Mossad érdekeiről lehet szó – amit fedeznek a magyar szervekben is. A gyanúsítottak elfogása után kiderült, hogy a csoport vezetője korábban Izraelben járt, egy másiknak pedig NBH-s kapcsolata lehetett. Az új információk megint csak alátámasztják következtetéseinket. Aki ellenőrzi, felügyeli a munkát, az nem bűntárs, hanem: megbízó! És tegyük hozzá: nem csak ellenőrizte, hanem fedezte is. Aki pedig a nyomozó szerveken keresztül ezt kivitelezhette, az nem a sarki kocsma szkinhed klubja volt…


Elárulta az OTP egy jobbikos képviselőnek, miért nem bocsátanak ki hazafias bankkártyát..


Bizonyára emlékeznek kedves olvasóink az OTP: Tiltott tartalom a piros-fehér-zöld, a történelmi Magyarország és a magyar címer című írásunkra - pontosabban felháborodott levelek özönének kordokumentumnak is beillő gyűjteményére, mely levelek kiváltó oka az volt, hogy a fent nevezett pénzintézet megtagadta az ugyancsak fent nevezett történelmi magyar jelképek bankkártyán való megjelenítését, mi több, tiltott tartalomnak nevezte a középcímert és - hogy kissé aktuálisan fogalmazzunk - Szent István országát.


Az eset feltűnt egyik országgyűlési képviselőnknek is - no nem a Fidesz soraiból, de nem is őket küldtük oda érdekeink képviseletében. Szávay István jobbikos képviselő írt korrekt és egyértelmű levelet, melyre nehéz lehetett sunnyogó, maszatoló választ adni - nem is sikerült az OTP-nek, akik ugyan az elején megpróbálták, de aztán csak kikívánkozott a tollukból az igazság.
Ami pedig nem más - írd és mondd - 2010 Magyarországán, ahol nemzeti forradalom volt ugyebár, az OTP pedig "A" magyar bank, mely átlépi a trianoni határokat, mint: nem akarják megsérteni a hazánk kétharmadát idegen uralom alatt tartó szegény megszállók gyönge lelkivilágát.
A "magyar" bank tehát nem azt tartja szem előtt, hogy az immár 90 éve szétszakítottságban vergődő magyarságot hozzásegítse nemzeti identitásának erősítéséhez, hanem az a legfontosabb neki, hogy nehogy emlékeztessük bűnére a tolvajt. Nemzeti érzékenysége ugyanis csak az elrabolt területen uralkodó, jogfosztó kisantantnak van, a mindenükből kiforgatott, megtizedelt, etnikai terror alatt tartott magyarságnak nincs. Arra nem kell tekintettel lenni.
Ráadásul már nem is az elszakított magyarságról van szó, hanem a csonkaországon belül maradottakról, hiszen ők azok, akiknek nem jár ilyen kártya - nehogy átlépjék vele az ideiglenes határt. Tehát még a megmaradt egyharmadnyi országrészben élőknek is azzal kell foglalatoskodniuk, nehogy meg találják sérteni a több millió testvérüket hontalanként kezelő megszállókat. Ez volna a mi feladatunk Trianon után, még összébb húzni magunkat. Talán még bocsánatot is kellene kérnünk, hogy nem adtuk át korábban ezen területeket, vagy azért, hogy fáj az elvesztésük - már ha egyáltalán végleg elveszettnek hiszi bárki azokat.
Merjünk kicsik lenni! - hirdeti az OTP.
És ha így folytatja, éppúgy sikerülhet neki, mint Kovács Lászlóéknak.
Íme Szávay levele:

És az OTP válasza:

Kuruc.info