2010. szeptember 20., hétfő

Milliárdokat vesz ki a magyar állam zsebéből még idén a Tesco

A Tesco mégiscsak megválik magyar beszállítói nagy részétől, ugyanis olyan szerződést próbál rájuk kényszeríteni, ami a magyar vállalkozások számára gyakorlatilag vállalhatatlan. Így várhatóan sok, magyar termék tűnik el a magyarországi Tesco polcairól a következő fél év során, az átállás ugyanis októberben kezdődik. Természetesen mindez együtt jár a korábban már általam leírt adóelkerüléssel, valamint a transzferárak manipulálásával. Sajnos a sajtót eddig nem érdekelte, félő, hogy később már késő lesz – írja olvasónk, alább pedig a helyzetelemzése.
Milliárdokat vesz ki a magyar állam zsebéből még idén a Tesco!
Sokat hallani mostanában a Tesco zavaros ügyeiről. Nem fizet túlórát? Mindenki tudja! Teljesen „normális”, hogy egy Tesco-dolgozó az előírt munkaidejénél többet dolgozik a valóságban, amit senki sem fizet meg neki. A dolgozóktól ellopott pénz azonban semmi ahhoz képest, amire most készül a Tesco gőzerővel.
Már korábban felkapták a különböző média a hírt, miszerint a Tesco kiszórja magyar beszállítóit és szlovákoktól vásárol a jövőben. A hír csak részigazság.
A valóságban őrületesen nagy adóelkerülés van a háttérben. A Tesco a non-food (nem élelmiszer) beszerzését szervezi ki az angliai központba, a raktározást pedig Pozsonyba.
A valóságban a magyar beszállítók többsége továbbra is szállít majd a Tescónak, azonban ezt már nem magyar telephelyre, hanem a pozsonyi központi raktárba teszi majd. A számlát pedig a Tesco egyik ún. szlovákiai leányvállalatának állítja ki.
Nézzük, miért jó ez a Tescónak? Amíg itthon vásárolt, minden egyes termék beszerzésekor a számla végösszege tartalmazott 25% áfát. Ez azt jelentette, hogy minden 1000 forintnyi árukészlet vásárlásakor 250 Ft-ot a „semmire” költött el az áruház. Igaz, hogy mindezt csak a szállítást követő 60 nappal később fizette meg a beszállítónak. Addig pedig a beszállító finanszírozta ezt az állam felé. Többségében kimondható, hogy a 60 nap alatt nem fordul át a Tesco non-food készlete, vagy ha mégis, akkor is milliárdos nagyságrendű áfával operálnak folyamatosan. Ennek a végére kerül pont, hiszen az ún. Szlovákiába történő szállítás és számlázás unión belüli értékesítés, így nincs áfa-tartalma. A Tesco pedig szépen visszahozza Magyarországra és az áfát így már csak akkor kell megfizetnie, ha eladta a terméket!
Pontos adat nem áll rendelkezésre, de könnyen belátható, hogy a magyar Tesco közel 100 hiperével sok milliárdos non-food árukészletet tart, így nem túlzás azt sem kijelenteni, hogy rövid távon (5-6 hónap alatt) több milliárd forintnyi áfát vesz majd ki az állam zsebéből, ami természetesen jelentős költségvetési, bevételi hiányt fog okozni.
Ez azonban egy rövid távú, egyszeri, igaz jelentős könyveléstechnikai/pénzügyi eredmény a Tesco számára. Sokkal jelentősebb a másik eredménye: a nyereség keletkezésének helyét szabadon tudja a Tesco megválasztani. Nem véletlenül Szlovákiára esett a választása.
Valamit megvett eddig 1000 Ft+áfáért, azaz 1250 Ft-ért és 2000 Ft+áfáért, azaz 2500 Ft-ért kitette a polcra, akkor keletkezett 1000 Ft árrése, ami után Magyarországon adózott le. Ezután megveszi nettó 1000 Ft-ért (áfát ugye nem fizet ekkor még), majd a szlovákiai Tesco a magyar Tescónak tetszőleges áron leszámlázza. Például 1800 Ft + áfa áron. A végár ugyanaz lesz, azonban 800 Ft árrés Szlovákiában keletkezett, 200 Ft pedig Magyarországon. Adózni pedig csak a nyereség után kell!
Ebben az esetben sem túlzás kijelenteni, hogy a Tesco iszonyatos mértékű iparűzési és társasági, illetve nyereségadó elkerülést visz ezzel véghez. Hogyan lehet ezt elkerülni az állam részéről? Nehéz ügy, mert mindezt teljesen jogszerűen teheti meg a Tesco az Unión belül.
Ügyesen, „trükkök százaival” lehetne felvenni a versenyt a törvényes adóelkerülőkkel szemben: a környező országoknál alacsonyabb adókkal és a magyar cégek nagyobb arányú támogatásával. Érdemes lenne végre belátni, hogy a kereskedelem nem fogja Magyarországot eltartani, a magyar tulajdonú gyártást kell erősíteni, ami azt a bizonyos "1000 Ft"-os terméket majd eladja a Tescónak, akárhová a világon!
Dr. Taxscientist
FORRÁS: (Kuruc.info)

Égi meszelők - chemtrails mindhalálig


Az igazság keresése közben megengedtük magunknak, amit egyetlen olvasottságfüggő mainstream médium sem engedne meg: ismét a chemtrails jelenség került a főoldalra. Az ok? Magyarországon is jó ideje egyre többen figyelik meg a rejtélyes csíkokat az égbolton. A következő írás teljes egészében magyarországi tapasztalatokat összegez, röviden és velősen. A cikkért és az azt dokumentáló fotókért ez úton is külön köszönetet szeretnénk mondani Cs...., aki rendelkezésünkre bocsátotta mindezt.

MEGJEGYZÉS! A cikk  nem akar senkit megrémíteni, hanem egyetlen célja az, hogy ha magunk is gyanús jelenségeket, anomáliákat  tapasztalunk, akkor próbáljunk meg utána járni ezek okainak. Az oldalunkon hamarosan meg fog jelenni egy cikk, amely más nézőpontból fogja tárgyalni ezt a jelenséget. (a szerk.)

Égi meszelők
Akárhogyan is nézzük, megint nem mehetünk el szó nélkül a mesterséges időjárás-befolyásolási alkalmazások  egyik legszembetűnőbbikje - a vegyi összetevők alsó légtérbe permetezése mellett.
Igen, szembetűnő és egyre látványosabb. Nem hiszem el, hogy épeszű, gondolkodó ember nem tűnődött volna még el azon furcsa látvány okán, amit az égboltra nézve tapasztal. Sokak számára nyilvánvaló, még többek számára viszont egyáltalán nem, hogy a mostanában jellemző szélsőséges időjárás is ezen tevékenység számlájára írható. Talán nem véletlen, hogy e sorok írásakor enyhe tüdő gyulladásban, lázban, el nem múló orrváladék folyásától szenvedek, az ezt megelőző napokon pedig heves szívproblémáim léptek fel. Az egyik napról a másikra bekövetkező drasztikus hőmérséklet ingadozás, és a kiszámíthatatlanul érkező viharok tehát az arra érzékenyeket sem kímélik azon túl, hogy biológiai fegyverként használják a chemtrail-t alkotó összetevőket.
Szép, természetes nyári látványkép:
A régebbi nemzedékek tagjainak elmondása szerint a természet és a világ kifordult a sarkaiból. A megélhetési és szociális problémákat most kihagynám, de véleményük szerint akkoriban sokkal szebb, "kékebb" volt az égbolt, sőt még hunyorítaniuk sem kellett mikor felfelé tekintettek. Gyönyörű nyári napsütéses időkről beszéltek. Most még talán napszemüvegben is megerőltető a felhők vizsgálata, ami a magas koncentrációjú alumíniumnak köszönhető, és állagának megfelelően szórtan veri vissza a nap fényét. Érdemes megfigyelni, hogy ha naplementében aeroszol permetezést tapasztalunk, mennyire vakítóan fényesek, szinte izzanak a felhők.
Nemrég épp' a nap lenyugvását figyelve azt tapasztaltam, hogy a keletről, egy nagyobb felhőről érkező visszavert napfény olyan erős volt, hogy árnyékot vetett.  
Naplementében, keletről. (Költői: közönséges, most állagtól független vízgőz hogyan képes erre?)
Észre lehet venni, hogy ha egy vihar előkészületeiben gomolyfelhők közé permeteznek, azok elkezdenek sűrűsödni, ősszetorlódni, mintha a légkör összes vízpáráját magukba szívnák.
Továbbá megfigyelhető az elszórtan elhelyezkedő, kisebb méretű kipermetezett vattacukor-szerű felhők (véleményem szerint ezek tartalmazzák a polymer szövetet, így a kondenzációt fizikailag is elősegítik) furcsa alakja, és a köröttük gyülekező füstszerű, gomolygó vízpárát, amit összegyűjtenek.
Egy-egy ilyen nagyobb vihar előtt szinte érezni a légköri feszültséget is. Tudvalevőleg a HAARP technológiát használják a légkör elektrosztatikus töltöttségének növelésére - az alacsony frekvenciás hullámok bizonyítottan tudatállapot és (szervezeti) egészség károsító hatásúak. - LINK -
Talán az sem véletlen, hogy olyankor a számítógép vagy tv mellett hagyott bekapcsolt mobiltelefon a szokottnál nagyobb mértékben indukálja zajjal a hangszórókat. Jellemző még ilyenkor a frusztráltság, idegrendszeri és koncentrációs zavarok fellépése. Az állatok viselkedését is érdemes megfigyelni.
Szabályos elektromos vihar alakult ki éjjel, néhány nappal ezelőtt: a néhány másodpercenkénti villámcsapásokat óriási erejű szél kísérte, rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadékkal. Az elektromos kisülések további érdekessége volt, hogy az átlagosnál nagyobb erejűnek, és gyakoriabbnak látszódtak és szinte csak horizontális síkban terjedtek. Szinte az egész égboltot behálózták. Feltételezhetően a légkörben található nagy mennyiségű szétpermetezett fémrészecske biztosított nekik kiváló terjedési közeget.
 Vihar előtt:
Habár a jelenséggel világ- (de nem hatósági) szinten foglalkoznak, felelősök továbbra sincsenek megnevezve. A program elég jól szervezett, és kellő titoktartás övezi. A minap épp az időt figyelgettem, mikor két feltűnően alacsonyan és a szokottnál lassabban haladó gépet vettem észre. Előbb csak az egyik, majd a másik is permetezett. Előkaptam a távcsövet, és semmiféle azonosító, nemzeti vagy nemzetközi jelzést nem láttam rajtuk, ami alapján be lehetett volna azonosítani őket.
Bár nem tökéletes a minőség, de jól látható az egyszínű géptest:
 
A cél még nem világos: gazdaságok romba döntése, népesség szabályozás, vagy a napsugárzás mesterséges blokkolásának kísérlete? Talán mind, egy kalap alatt.  
A veszteség pedig csupán statisztikaként szolgál majd...
A tények, melyeket most már bárki megfigyelhet azt hiszem alátámasztják azt a már nem csak elméleti síkon létező összeesküvést, melynek lassan minden egyes földi ember áldozatává válik - az Új világrend jegyében.
Írta:


MEGJEGYZÉS! A cikk  nem akar senkit megrémíteni, hanem egyetlen célja az, hogy ha magunk is gyanús jelenségeket, anomáliákat  tapasztalunk, akkor próbáljunk meg utána járni ezek okainak. Az oldalunkon hamarosan meg fog jelenni egy cikk, amely más nézőpontból fogja tárgyalni ezt a jelenséget. (a szerk.)

FORRÁS