2010. július 15., csütörtök

a zalai terjeszkedés ellen tiltakozik a Jobbik

“Palesztinában is így kezdődött” – a zalai terjeszkedés ellen tiltakozik a Jobbik

Megdöbbenve értesültünk róla, hogy Zalaegerszeg városvezetése egy izraeli várossal tervez testvérvárosi kapcsolatot létrehozni. Köztudomású, hogy Izrael államban lábbal tiporják az emberi jogokat, legutóbbi szélsőséges akciójuk során több védtelen ember esett áldozatul az erőszaknak, amit az egész civilizált világ elítélt – áll a zalaegerszegi Jobbik közleményében.

A felvásárlók nagykövete a polgármesterrel egyezkedik


Érthetetlen, hogy milyen érdekek motiválják városunk vezetőit eme kapcsolat létrehozásában. A demokrácia jegyében elvárható, hogy egy ilyen kényes ügyben kikérjék a városlakók véleményét a döntés előtt. Nemzeti egyetértésre lenne szükség ebben a kérdésben, s nem egy szűk városi, politikai-gazdasági elit döntésével kész helyzet elé állítani Zalaegerszeg polgárait – szögezi le a Jobbik, jelezve, szervezeti honlapján lehetővé teszi, hogy a zalaegerszegiek kifejezhessék véleményüket erről a kérdésről.

Kifejtik véleményüket az izraeli nagykövet látogatásáról is:
A közelmúlt híreiből tudhatjuk, hogy ismét komolyan felmerült egy szálloda építésének terve a városban. Majd ezután megjelent Izrael állam nagykövete, aki kijelentette, hogy idegenforgalmi beruházások területén lát együttműködésre lehetőséget. Ez annak tükrében különösen aggályos, hogy Izrael állam elnöke bejelentette, felvásárolják – többek közt – Magyarországot. Tudjuk, Palesztinában is így kezdődött. Befektetés címén felvásárolták a palesztinok földjeit, majd elüldözték őket. Van-e garancia arra, hogy nálunk ez nem történhet meg? – kérdezi Pete Róbert, a zalaegerszegi Jobbik elnöke.

FORRÁS: ldrtv.hu kuruc.info

Nincsenek megjegyzések: