2010. július 22., csütörtök

Feloszlatták a Jobbik kecskeméti alapszervezetét

A párt új megyei elnöke javaslatára megszüntette az országos elnökség a Jobbik kecskeméti szervezetét.

Az ország egyik legnagyobb létszámú alapszervezetének a felszámolásáról június 29-i ülésen határoztak, az erről szóló ajánlott levelet a hét végén kapta kézhez a tagság egy része és Tóth Sándor. A párt városi elnöke megdöbbent, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül, Budapesten döntöttek a sorsukról.

„Még védekezésre sem volt lehetőségünk. Az alapszervezet feloszlatására vonatkozóan elfogadható indoklást nem kaptunk, de a levélben a megszüntetés határideje sincs feltüntetve. Így azt sem tudjuk, mikortól nem létezünk” – háborog a megyei internetes oldalnak az elnök, aki a történteket az alapszervezet működésének hatékonyabbá tétele érdekében hozott intézkedéseink – néhány tagsági viszony törlése, rendőrségi feljelentés – következményének tekinti. „A döntést tudomásul veszem, és kilépek a pártból. Ez a Jobbik nem az a Jobbik, amelyikbe 2008. november 11-én beléptem. Nagyon sajnálom, hogy Vona Gáborral két éve nem tudok személyesen találkozni, szerintem az országos elnökség hatalmi mámorban szenved” – vonta le a végkövetkeztetést Tóth Sándor.

A megyei elnök, Ambrus Tibor május végén mondott le erről a tisztségről, ezzel egy időben a pártból is kilépett. Utóda a korábbi Bács-Kiskun megyei kampányfőnök, Suhajda Kriszitán lett. Ő a lapnak telefonon megerősítette a feloszlatás tényét. A párt megyei jövőjéről pedig egy későbbi időpontban szeretne nyilatkozni - írja a baon.hu.
- Link -

FORRÁS: postaimre.com

Nincsenek megjegyzések: